Koulutus

Pesäpalloliiton valmentajien koulutusjärjestelmä on uudistunut vuodelle 2018.  Nykyään valmentajalla on valittavanaan kaksi valmennuksen kehittämisen polkua – Juniorivalmentaja ja Kilpavalmentaja. Jälkimmäinen aloitetaan uutena koulutuskokonaisuutena syksyllä 2018.

Juniorivalmentajapolku on suunnattu eritoten valmentajille, jotka valmentavat C-junioreita ja siitä nuorempia sekä heille, jotka tähtäävät junioripäälliköksi.

Kilpavalmentajapolku on suunnattu eritoten heille, jotka tähtäävät vanhimpien ikäluokkien valmentajiksi tai tulevaisuuden superpesisvalmentajiksi tai pelinjohtajiksi sekä valmennuspäälliköille.

Molemmat polut koostuvat kolmesta tasosta ja jokaisessa tasossa on koulutusmoduuleita, joista valmentaja ja hänen mentorinsa / esimiehensä valitsevat valmentajalle sopivat koulutukset.

Koulutusvaatimukset

Kaudella 2018 ovat voimassa minimitutkintovaatimukset (1 henkilö/joukkue). Henkilön on täytettävä koulutusvelvoite ja hänen on toimittava joukkueessa 1. tai 2. pelinjohtajana. Koulutusvaatimuksiin pääset tutustumaan täältä.

Jos valmentaja on suorittanut vanhan mallin mukaisia koulutuksia, ne ovat samalla tavalla voimassa kuin aiemminkin. Lisäksi ensimmäisenä vuonna osallistumisoikeuteen riittää, että on aloittanut leirille vaadittavan tason suorittamisen. Tässä tapauksessa poikkeuslupaa ei tarvitse anoa.

Aiemmat koulutukset ovat voimassa ja vastaavat nykyisten uusien tasojen suorituksia. JPVT vastaa 1-tason suoritusta ja NPVT 2-tason suoritusta. Mikäli aikaisempi koulutuskokonaisuus on jäänyt kesken, aiemmin suoritetut JPVT- ja NPVT-koulutusten osat on mahdollisuus täydentää I- ja II-tason suorituksiksi.

Tampereelle järjestetään lisäksi erityinen mahdollisuus suorittaa yhden viikonlopun (21.-22.4.) aikana I- ja II-tasojen koulutusosioita. Katso lisätiedot uudesta koulutuskalenterista osoitteesta tapahtumat.pesis.fi.

Mahdolliset poikkeusluvat anotaan verkkolomakkeella ja anomukset käsittelee Pesäpalloliiton seura- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen. Poikkeuslupa on anottava 8.6.2018 mennessä ja se on voimassa leirikesän 2018.

Leirien poikkeuslupien myöntämismaksut ovat:
Naperoleiri 65€
Tenavaleiri 100€
Suurleiri 130€
Nuorisoleiri 275€

Koulutuskalenteri

Koulutuskalenteri rakentuu alueen seurakehittäjien toimesta. Mikäli haluat järjestää seurassasi / alueellasi koulutuksen, ota yhteyttä alueesi seurakehittäjään.
Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu koulutuskalenterin kautta.