Haetaan pesäpallon nuorisotuomarijohtajaa

Pesäpallolla on pitkät perinteet nuorten tuomarileireistä. Moni nykyisistäkin huipputuomareista on viheltänyt pilliin jo melko nuorena. Apua ja tukea tähän uran alkuun on saanut kokeneilta tuomareilta tai muilta nuorilta.

Pesäpalloliitto hakee nuorisotuomarijohtajaa vastaamaan lajin nuorisotuomaritoiminnan kehittämisestä sekä toteuttamaan nuorisotuomareille suunnattua koulutusta.  Haku tulee tapahtua 26.11. mennessä.

Lue lisää : http://www.pesis.fi/?x21605=39895462

Harrastepesiskausi voi alkaa Turkissa!

Kun Suomessa vielä odotellaan pesäpallokauden alkamista, Superpesiskausi avataan Espanjan Fuengirolassa. Harrastepesispelaajille on oma starttinsa, sillä aurinkoiset pelikentät Turkin Rivieralla Antalyassa kutsuvat jo luokseen. Harrastepesispelaajan unelmamatka sisältää liikunnallisen viikon kaikilla herkuilla Turkissa pääsiäisen tienoilla 2019 ja suorat lennot paikan päälle useimmilta kotikentiltä, esimerkiksi Jyväskylästä 18.4.2019.

Varaa paikkasi ja lähde mukaan ikimuistoiselle matkalle yksin, perheen voimin tai porukalla. Lue lisää pesisnetistä: http://www.pesis.fi/?x21605=39812260

Artikkelikuva: Detur Suomi

Alueiden kilpailumääräykset 2019

Alueiden yhteiset kilpailumääräykset on vahvistettu osana Yksi liike -periaatetta. Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut aluesarjoja koskevat yhteiset kilpailumääräykset, jotka ovat sitovasti voimassa kaikilla Pesäpalloliiton alueilla (Eteläinen alue, Keskimaan alue, Läntinen alue, Pohjoinen alue ja Savo-Karjalan alue).

Lue lisää Alueiden kilpailumääräykset 2019

Keskimaan johtorymä valittiin Himoksella

Kauden parhaiden palkitsemisen yhteydessä Himoksella pidetyssä seurakokouksessa Pesäpalloliiton Keskimaan alueen seurat valitsivat alueen johtoryhmän. PPL Keskimaan alueen puheenjohtajaksi kahdeksi seuraavaksi vuodeksi valittiin Timo Mäkelä Hämeenkyröstä.

Alueen johtoryhmän koko tulee olla 4-7 henkilöä ja kattavasti alueen molemmista maakunnista. PPL Keskimaan alueen johtoryhmään vuosiksi 2019 ja 2020 valittiin Petri Hepola ja Heidi Härmä Tampereelta sekä Risto Pitkänen ja Timo Rautiainen Jyväskylästä.

Hukka ja Reinikka Keskimaan parhaat pelaajat

Pesäpalloliiton Keskimaan alue palkitsi parhaita ja ansioituneita keskiviikkona Himoksella. Palkintoja saivat niin pelaajat, valmentajat, tuomarit kuin seuratoimijat.

Vuoden naispelaajaksi Keskimaan alueella valittiin odotetusti Kirittärien Virpi Hukka, joka oli juuri pari päivää aiemmin putsannut palkintopöydän PPL:n tilaisuudessa. Superpesiksen kauden etenijäkuningatar oli kärkilyöntitilaston kakkonen ja tehotilaston kolmonen. Keskimaan alueen miespelaaja on puolestaan Manse PP:n Roope Reinikka. Mansen etukenttäpelaaja oli miesten Ykköspesiksessä sekä etenijätilaston että kärkilyöntitilaston kakkonen.

Lue lisää Hukka ja Reinikka Keskimaan parhaat pelaajat

Virpi Hukka vuoden naispesäpalloilija

Kirittärien naiset olivat vahvasti esillä, kun palkittiin vuoden parhaita pesäpalloilijoita. Virpi Hukka valittiin vuoden pesäpalloilijaksi. Hukalle kunnianosoitus on ensimmäinen. Tämän lisäksi etenijätilaston ykkönen palkittiin kultaisella mailalla parhaana sisäpelaajana.

Naisten parhaaksi ulkopelaajaksi arvostettiin Kirittärien Emma Körkkö (o.s. Nieminen). Vuoden lukkari oli Kirittärien Mari Mantsinen. Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan titteli meni Kirittärien Emma Salliselle. Vuoden valmennustiimi oli oikeutetusti Kirittärien tiimi Nalle Viljasen johdolla.

Lue lisää Virpi Hukka vuoden naispesäpalloilija