Viikon Hän: Sari Palokari

Viikon Hän on Hämeen tuomarikouluttaja Sari Palokari.

1. Mikä on toimenkuvasi pesäpalloliikkeessä?

– Toimin Keskimaan alueella tuomariryhmässä, Hämeen maakuntakouluttajana ja S-tuomarina.


2. Miten näet tuomaritilanteen nykyhetken?

– Tilanne voisi olla parempi, etenkin kun harrastajamääriä ollaan tietoisesti pyritty kasvattamaan. Innokkaita nuoria ei tunnu olevan riittävästi, mutta toivottavasti laatu korvaa määrän.

3. Millä toimenpiteillä tuomareita saataisiin lisää?

– Tähän minulla ei ole suoraa vastausta – yksi voisi olla tuomaritoiminnan parempi markkinointi; miten tuomarinakin voi menestyä ja nauttia pelistä, vaikkei itse pelaa. Vaikka tuomarin on oltava jämäkkä ja tuntea säännöt hyvin, niin haudanvakava ei tarvitse olla. Paitsi Tero Heikkilä saa olla, kun on haudankaivaja ammatiltaan.


4. Onko tuomarikoulutuksissa käynyt hyvin porukkaa?

– Viime vuonna väkeä oli parissa yksittäisessä koulutuksessa enemmän, mutta ilokseni olen saanut käydä kahdessa uudessa seurassa kouluttamassa! Pesis siis kiinnostaa maakunnassa, mikä on hyvä merkki.

5. Tekisitkö diktaattorina sääntömuutoksia?

– En ainakaan suuria. Ehkä tarkennuksia, joiden avulla minimoitaisiin tulkinnat – olisi suoraviivaisempaa sekä tuomareille että pelaajille. Hyvää työtä sääntöjen kehityksessä on viime vuosina tehty, siitä kiitokset työryhmälle.


6. Käytkö arvioimassa kesällä paljon tuomareiden edesottamuksia?

– Kaikki pelit käyn katsomassa, mitkä ehdin. Miesten Ykköspesiksen lisäksi tuomaroin alkavan kesän aikana ainakin naisten ja miesten suomensarjaa, ehkä naisten Ykköstäkin, mikäli aikataulut natsaavat. Peleissä lupaavia tuomareita on helpompi arvioida, kuin pelkästään kentän laidalta; mikäli luottamus syntyy pelissä tuomarien välillä, sitä on helpompi jalostaa eteenpäin.


7. Mitä teet työksesi?

-Olen vastaanottovirkailijana kansainvälisen ketjun hotellissa, ja teen ainoastaan yövuoroa.


8. Mitä teet vapaa-ajallasi?

-Pesiksen ohella vietän aikaa perheen parissa ja koiran kanssa touhuten. Talvisin käyn katsomassa avomieheni lentopallopelejä, mistä on tullutkin uusi laji-innostus myös televisiosta seurattavaksi!


9. Nopeat

Lempiruoka

– kanatortilla itse tehdyn salsan ja guacamolen kanssa

Juoma

– appelsiinimehu

Elokuva

– Bohemian Rhapsody

TV-sarja

– jos on pakko sanoa yksi… se on NCIS.


Esikuvasi

– oma isä, McGyVeli (Veli nimeltään, McGyver taidoiltaan… rakentaa vaikka toimivan wc:n tiiliskivestä, purkasta ja kuminauhasta)

Hienoin persoona, jonka olet pesiksen parissa tavannut

– jo edesmennyt Päivi Hongisto oli yksi hienoimmista persoonista, joihin olen saanut tutustua ylipäätään – hänen poismenonsa oli todella suuri menetys sekä Pöytyälle että koko pesäpalloyhteisölle. Hänen aikanaan Pöytyän pesisyhteisöön muodostunut toimintakulttuuri sen sijaan elää ja voi hyvin!

Viikon Hän: Timo Rautiainen

Tämän viikon Hän on pesislegenda Timo ”Rautsi” Rautiainen

 1. Mitä teet pesiksen hyväksi tällä hetkellä?

Toimin oman poikani Onnin G-poikien joukkueen valmentajana. Olen myös Kiri&Kirittäret junioreiden hallituksessa sekä Keskimaan alueen johtoryhmässä.

2. Entä kentän ulkopuolella?

Työskentelen myyntijohtajana LähiTapiola Keski-Suomessa ja vapaa-aika menee perheen kanssa touhutessa

3.Miten G-junioreiden harjoituskausi on sujunut?

Erinomaisesti. Harjoitusinto on ollut kova ja joukkue on mukavasti alkanut ryhmäytymään. Ollaan päästy myös 3 kertaa talven aikana pelaamaan keskinäisiä pelejä Hipposhallilla.

4. Kuinka paljon poikia harjoituksissa on käynyt?

Yleisesti on ollut n. 10-12, mutta nyt kun ulkokausi on alkanut, niin poikia on tullut mukavasti lisää toimintaan. Edellisissä harkoissa oli paikalla 16 innokasta pelimiestä.

5. Mihin sarjatoimintaan aiotte osallistua?

Keskimaan pienpelisarjaan

6. Lähdettekö valtakunnanleirille?

Ei vielä lähdetä tänä kesänä, mutta Peurungan leirille osallistutaan.

7. Minkälaista on olla Keskimaan alueen johtoryhmässä?

Johtoryhmätyöskentely on avartanut myös näkemystä isommassa kuvassa, usein kun vain ajattelee sitä omaa seuraa ja lähialueen seurojen toimintaa.

8. Mitä annettavaa sinulle on koko alueen pesikselle?

Tällä hetkellä näen että oma isoin panokseni menee tuonne pienemmän pään junioritoiminnan kehittämiseen.

9. Miten näet pesäpallon tulevaisuuden?

Kun teemme perustaa hyvällä tasolle, saamme siis kehitettyä liikkaritoimintaa ja pienemmän pään junnutoimintaa, niin sitä kautta pesiksellä on hieno tulevaisuus. Toivotaan myös, että meidän Superpesisseurat ympäri maata saavat lähitulevaisuudessa saavat uusia stadioneita pelipaikoiksi, sitä kautta apuja ottelutapahtumiin.

10. Nopeat

lempiruoka – tortilla

juoma – Maku vichy

tv-sarja – Urheiluruutu

elokuva – Uunot

esikuvasi – Kari Kuusiniemihienoin persoona, jonka olet pesiksen parissa tavannut – Useita, Paula, Vesseli, Jussi, Osku, näitä riittäisi..

Lisenssitarkastukset kaikissa otteluissa 3.-16.6.

Ajalla 3. – 16.6. joukkueet toimittavat ottelun kirjurille lisenssiluettelot joko paperisina tai sähköisenä lisenssien tarkastusta varten.

Mikäli lisenssitiedoissa ilmenee puutteita, kirjuri lähettää ottelun jälkeen sähköpostin osoitteeseen: ilona.naatanen@pesis.fi

Lisenssiluettelot on hävitettävä tarkastuksen jälkeen tietoturva-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Lisätietoa: Perttu Hautala/ aluevastaava

Viikon Hän: Tomi Ahola

Tämän viikon Hän on Hämeenkyrön Räpsän puheenjohtaja Tomi Ahola.

 1. Mitä teet siviilissä?

Taustatalkoilen Hämeenkyrön Räpsässä ja penkkiurheilen.

2. Miten Hämeenkyrön Räpsällä menee vuonna 2019?

Räpsällä menee vuonna 2019 vilkkaasti. Toteutimme syksyllä 2018 varsin laajan uusien vetäjien koulutuksen. Lisäsimme talven harjoitusvuoroja viidenneksellä. Nyt kauden kynnyksellä päästään näkemään tämä talvikauden ahkera työ.

3. Mitkä ovat seuran tulevan kesän tavoitteet?

Jokainen juniorijoukkue on asettanut omat tavoitteensa, vaihdellen yhdessä pesiksestä riemuitsemisesta SM-mitaliin. Seurana tavoitteemme on mahdollistaa näiden tavoitteiden saavuttaminen. Räpsän slogan vuodelle 2019 on: Liikutaan ja toimitaan hyvässä seurassa – Räpsässä. Tämä lause asetti tavoitteeksi yhteisen ilon, niin pelaamisessa kuin taustatekemisessäkin.

4. Seura tunnetaan laadukkaasta tyttöjuniorityöstä. Onko samaa näkymää poikien osalta tulevaisuuteen?

Otimme vuosi sitten pitkän tauon jälkeen ensiaskeleita poikajuniorien parissa. Talvella pyöritimme muutamaa harjoitusryhmää. Poikajunnupuolella koemme tärkeäksi paikallisen yhteistyön eri urheilulajien kesken, eritysesti jääkiekon. Poikajunnutoiminta on vielä alkutekijöissään. Uskomme, että alueellisen pesäpalloyhteistyön ja paikallisen urheiluseurojen välisen yhteistyön avulla poikien kiinnostus tätäkin lajia kohtaan kasvaa.

5. Räpsä on yksi monista seuroista, joilla on toimiva pesisliikkari. Onko liikkarista tullut uusia G-junioripelaajia?

Liikkarilaiset ovat oikeastaan jakaantuneet tasaisesti sekä G-junnuihin, että F-tyttöihin ja F-poikiin. Isompi haaste on ollut kesän pesiskoululaisten jatkaminen talven harjoitusryhmiin. Ehkä siellä on mukana paljon perheitä, joissa pesäpalloilu mielletään vielä vain kevään ja kesän lajiksi.

6. Tee Räpsän SWOT-analyysi (vahvuudet, heikkoudet, uhat, mahdollisuudet)

Vahvuudet: Kylän henki. Pelaajat, valkut ja taustat tuntevat tai voivat helposti tulla tutuiksi toisilleen.

Heikkoudet: Seuran sisäiselle valmentajatietämyksen jakamiselle tarvitaan kanava ja toimintamalli. Vetäjien liikkuvuus eri harjoitusryhmien välillä.

Uhat: Ikäluokkien pieneneminen. Työssä- ja koulunkäyntialueiden siirtyminen suurempiin taajamiin.

Mahdollisuudet: Yhteisöllisyys. Lajin ja seuran nousu hämeenkyröläisen ja pirkanmaalaisen yleisön tietoisuudessa.

7. Montako joukkuetta Räpsä saa tulevan kesän sarjoihin?

Yhdeksän. Lisäksi yksi yhteisjoukkue Ikaalisten Tarmon kanssa.

8. Räpsä voitti B-tyttöjen halli-SM:n. Mikä vaikutus tällä oli seuraan?

Järjestävänä seurana itse turnaus oli jo uusi haaste. Se mahdollisti yhteistyön kehittämisen toisen järjestävän seuran, Manse PP:n kanssa. Oman joukkueen mestaruus nostatti jopa jonkinlaista fanituskulttuuria, mikä ei hämäläis-satakuntalaisessa kyläyhteisössä ole vielä kovinkaan tavanomaista käyttäytymistä. Mestaruus toi mahtavasti uutta pontta monen nuoremman junnun harjoitteluun ja pelikauteen valmistautumiseen.

9. Miten näet alueellisen yhteistyön Räpsän kannalta?

Tärkeimpänä ja hienoimpana pidän liiton uutta organisaatiota alueellisen toiminnan osalta. Keskitetyt koulutusasiat, loistavat seurakehittäjät kentällä tukena arjessa.  Seurayhteistyössä olemme sopivasti tekemässä kahdensuuntaista alueellista yhteistyötä. Toisaalla kasvattamassa junnuja kohti huippu-urheilua ja naisten pääsarjaa. Toisaalla tekemässä yhdessä töitä muiden alueen junioriseurojen kanssa nuorten ja lasten hyvinvoinnin eteen. Molempiin suuntiin kuviot ovat toimivia, suhteet välittömiä ja vilpittömiä.

10. Nopeat:

lempiruoka

Spaghetti Bolognese itse tehtynä.lempijuoma

Vichy (Hartwall Original)

tv-sarja

Pulkkinen. Eli siitä on jo jonkinverran aikaa, kun telkkaria katselin…

elokuva

Kuutamosonaatti

esikuvasi

Impi-mummu.

hienoin persoona, jonka olet tavannut pesäpallon parissa

Oman seuran Jukka Lehtinen. Mies jolla on kivaa ja toimintakyky tallella jopa epätoivon hetkellä.

Viikon Hän: Mikko Huotari

Tämän viikon Hän on Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari.

 1. Miten pesäpallolla menee vuonna 2019?

Pesäpallo voi perushyvin. Suunta on selvillä. Voimme omalla työllämme vaikuttaa, että kehityssuunta on meidän lajillemme myönteinen. Pesiksellä on olemassa vahva asema suomalaisessa liikunta- ja urheilukentässä. Meidän yhteinen tehtävämme on pitää siitä hyvää huolta.

2. Mitkä ovat tämän vuoden ja tulevaisuuden tavoitteet pesäpalloliikkeessä?

Pesäpallon 2022 strategiset tavoitteet ohjaavat tekemistä. Ne on oltava päivittäisen tekemisen selkänoja. Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä ihmisten jaksamista, hyvää mieltä tehdä työtä pesiksen parissa.

Yksittäisistä asioista nostan esille seuratoimialalla viestintään keskittymisen sekä laadukkaan valmentamisen. Nämä teemat olivat esillä myös junioripäällikköpäivillä.

3. Mitä toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi tehdään?

Ajatus on koko ajan, että seuraava askel on parempi. Yksittäisiä toimenpiteitä tehdään jokaisella toimialalla. Kaikki perustuu laadukkaaseen arkeen, hyvää yhteistyöhön ja palvelualttiuteen.

Korostan myös huolellista asioiden suunnittelua, järjestelmällistä dokumentointia ja jämäkkää päätöksentekoa.

4. Kerro hieman, millaista on urheiluyksikön johtajan työ

Työtä kera onnistumisten ja epäonnistumisten eli ihan niin kuin mikä muu tahansa työ. Erilaisia päiviä, esimiestyötä, paljon kohtaamisia, asioiden valmistelua, kehittämistyötä ja arkisten päätösten tekemistä.

On ollut erittäin opettavaista. Ihmisten ja asioiden johtaminen vaatii huolellisuutta ja läsnäolon taitoa. Harmittaa pesiksen puolesta, ettei minulla ollut ymmärrystä tästä kokonaisuudesta, kun aloitin tammikuussa 2017 tässä tehtävässä. Monta virhettä olisi jäänyt tekemättä.

Onni on ollut se, että työporukassa saan olla semmoinen kuin olen. Meillä on hyvä meininki ja hyvät pesisihmiset tekemässä töitä pesiksen parhaaksi.

5. Miten aluetoiminnan muutokset ovat vaikuttaneet lajiliikkeeseen?

Yksi liike – ajattelu auttaa pitkällä tähtäimellä meitä kasvamaan entistä vahvemmaksi pesisyhteisöksi. Talousyhtälön ja johtamisen näkökulmasta aluetoimintaan keskittyminen on oikea ratkaisu. Keskittymistä ja kehitystyötä vaativat erityisesti kilpailutoiminnan järjestäminen, tuomaritoiminnan organisointi sekä viestinnän kokonaisuus.

6. Mitä teet vapaa-ajallasi?

Koetan tehdä osuuteni kotitöistä, huolehtia ja tukea lähimmäisteni elämisen riemuja. Olen kannustajana lasteni pesiksen harrastamisessa. Valmentamisessa olen mukana jääkiekon parissa Sotkamon Kiekon D2 joukkueessa. Jokaiseen päivääni kuuluu liikunta tehoilla tai ilman. Innostun edelleen kaikenmoisista liikuntalajeista ja – peleistä. Tykkään kisailla.

7. Missä roolissa olisit mieluiten pesäpallossa?

Olen saanut toimia melkeinpä kaikissa mahdollisissa tehtävissä, maskotista alkaen. Ja pelaaminen on ollut kivointa! Se on vain hyväksyttävä, että minun osaltani se aika on takanapäin. Ei ole enää niitä fyysisiä eikä henkisiä voimia, mitä pelaaminen vaatii.

8. Missä olet kymmenen vuoden päästä?

Tänään on hyvä päivä. Luotan, että elämä kantaa myös kymmenen vuoden päästä.

 • Nopeat
 • lempiruoka
  • ei ole yhtä suosikkia, kallistuma on vahvasti kohti kasvis-, kala-, ja kanaruokia
 • lempijuoma
  • ei tähänkään ole yhtä suosikkia, on niin tilannesidonnainen ja lasi on juomanautinnossa yhtä merkittävä tekijä kuin itse juoma, ei ole ihan sama minkälaisen kahvikupin tai vesilasin aamulla käteeni nappaan, päivän fiilis ratkaisee sen
 • tv-sarja
  • en oikein seuraa mitään tv-sarjaa
 • elokuva
  • Pretty Woman tai Notting Hill, näistä osaan repliikit aika lailla ulkoa
 • esikuva
  • ei ole koskaan ollut yhtä esikuvaa, ne ovat olleet hyvinkin läheltä, joilta olen oppinut ja haluan oppia asennoitumista, taitoja sekä tietoja, miten he toimivat ja ratkaisevat eri asioita
 • hienoin tyyppi, kenet olet tavannut pesäpallon parista
  • Jarmo Heikkinen, yhteinen matka lähti peruspolulta puolen vuoden ikäisenä ja side kantaa toivottavasti kartanoon saakka, pesistäkin on pelattu, kaikenmoista sattunut ja edelleen meidän ystävyydessä kaikki on enemmän kuin hyvin


Viikon Hän: Jussi Muilu

Tämän viikon Hän on Jyväskylän Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu.

 • Mitä teet kentän ulkopuolella?

Teen parhaani mukaan kasvatustyötä sekä työssä että kotona. Liikenevän vapaa-ajan pyhitän urheilun seuraamiselle.

 • Miten joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut?

Hyvät tunnelmat, olemme saaneet ajettua uusia miehiä ja asioita ulkopeliin ja sisäpelin rakenne alkaa vähitellen hahmottua. Hallipelit näyttivät jo väläyksittäin erittäin hyvältä.

 • Mikä on joukkueen terveystilanne?

Tällä hetkellä tilanne on hyvä. Talven aikana oli muutamia pitkäkestoisempia loukkaantumisia.

 • Mitä oppia viime kausi antoi?

Sen, että yhtä paljon tai keskinkertaisesti ei riitä. Pitää tehdä enemmän ja laadukkaammin, jos tavoitteet halutaan saavuttaa.

 • Mikä on valmennustiimisi työnjako?

Joni Luukkainen fysiikka- ja juoksuvalmennus , Elmeri Pajari, Vesku Kivelä ja minä vastaamme pelitaitojen ja  -taktiikoiden kehittämisestä.

 • Luotatko tämän kauden joukkueessa yhteen pitkään vai kahteen kärkeen?

Pyrimme ainakin runkosarjassa pelaamaan ultimaattista  pesistä, jossa kaikilla on mahdollisuus osallistua juoksujen tekoon aktiivisesti.  Meillä ei ole selvää etenijätykkiä, jonka olisi pakko mennä kentälle. Yhdeksikössä lienee kahdesta kolmeen pelaajaa keitä ei juoksuteta. Lyöntivoimamme  ja –taitomme antavat tähän monipuoliseen ja yllätykselliseen peluutukseen mahdollisuuden. Ratkaisupelien lähestyessä reagoidaan peluutukseen tarpeen mukaan.

 • Ketä pelaajaa kannattaa erityisesti seurata tulevissa peleissä?

Nuoria ja nälkäisiä kykyjä Karttusta ja Palomäkeä.

 • Mistä nautit eniten pesiksessä?
 • Voittamisesta, yhteisistä tunteista.
 • Minkä asian muuttaisit pesäpallossa?

Hutunkeitto pois ja jaksojen mennessä tasan suoraan kotiutuslyöntikilpailu.

Nopeat:

Lempiruoka siivet

Lempijuoma olut

Tv-sarja Huvila & Huussi

Elokuva Uuno Turhapuro

Vuodenaika kesä

Suosikkipelaaja Jari Tyynelä

Esikuvasi oma paappa

Hienoin tyyppi kenet olet tavannut pesäpallourallasi  Lähes kaikki pesisihmiset ovat hienoja tyyppejä. En osaa laittaa järjestykseen.

Viikon Hän: Ville Hotakainen

Viikon Hän on Manse PP:n kokenut Ville Hotakainen.

 1. Kerro hieman arjestasi Iceheartsilla

Arki työssäni on olla Icehearts-joukkueeni poikien tukena koulussa ja viettää liikunnallisia iltapäiviä poikien kanssa koulupäivien jälkeen. Isona osana myös keskustella opettajien, vanhempien ja sosiaalipuolen toimijoiden kanssa ja yrittää auttaa poikia elämässä ja kasvussa turvalliseen sekä hyvään tulevaisuuteen. 

2. Miten työnteon ja pesiksen pystyysovittelemaan yhteen?

Kohtuullisen hyvin. Saan itse tehdä itselleni työkalenterin, joten pyrin siihen, että sen avulla voin harjoitella, mutta myös levätä riittävästi. Myös työnantajana Icehearts on ollut myötämielinen ja ymmärtäväinen siihen, että itsellä on palo pesäpalloa kohtaan edelleen suuri ja haluan täten myös panostaa siihen.

3. Mitä oppia työnteko on antanut?

Työnteko opettaa pitämään arjesta kiinni ja rytmittää viikkoja hyvin. Kasvattajana työskentely opettaa ymmärtämään meitä kaikkia yksilöinä ja kohtaamaan jokaisen omana itsenään. Työ opettaa pitkämielisyyteen, sitkeyteen ja jänteikkääseen toimintaan niin ajallisesti kuin ajatuksellisesti. Asioita tapahtuu parempaan, kun jaksaa olla läsnä ja jauhaa eteenpäin päivästä toiseen menettämättä toivoa ja uskomalla itseensä ja muihin

4. Mikä on terveystilanteesi?

Terveystilanne on sellainen, että pelikunnossa ollaan, kun pelit alkaa. Ihan nuorimpana ei enää olla kentillä, mutta nautitaan vielä, kun pystyy pelaamaan. 

5. Jättikö viime kauden loppu paljon nälkää tälle kaudelle?

Tottakai! Lähemmäksi unelmaa noususta ei voi päästä. Nyt se kynnys ylitetään ensi kesänä. Paljon on töitä tehty. Paljon hyviä pelimiehiä joukkue täynnä. Lähdetään nauttimaan suomen kesästä, peleistä, yhdessä olosta ja jatketaan päivittäistä työtä läpi kesän. Palkinto kaikesta tästä saadaan kyllä, kunhan annetaan vain mennä.   

6. Mitkä ovat joukkueen tavoitteet ensi kaudelle?

Nousu on tavoite, jos konkreettisesti sanotaan. Muuten tavoitteena on pitää kivaa kentillä ja sen ulkopuolella. Ainutlaatuista on saada pelata pesistä Tampereella ja meidän takana on mahtava yhteisö.

7. Entä henkilökohtaisesti?

Nauttia kaikesta. Sen myötä tulee sitten onnistumiset pelikentällä. 

8. Nopeat

lempiruoka 

Kahvila-konditoria Mainion itsetehdyt lihapullat

lempijuoma

Äitin valmistava marjamehu

tv-sarja

Radalla, Narcos, m/s romantica

elokuva

Suomalaiset elokuvat, ihmisen osa:n kävin katsomassa elokuvissa. H-P Björkman hyvä näyttelijä. 

esikuvasi

Teemu Selänne, Mika Myllylä

hienoin tyyppi, kenet olet tavannut pesisurallasi?

Paljon loistavia tyyppejä tavattu pesisuran matkan varrella.. Marko Honkolan verbaliikka, Sami Parttimaan hurmos, Tuomas Raunion sekopäisyys… Paljon erilaisia persoonia. 

Viikon Hän: Venla Karttunen

Kuva: Anssi Honkanen

Viikon Hän on Kirittärien lupaava Venla Karttunen

1. Miten oma kauteen valmistautumisesi on sujunut?

Talvikausi on sujunut hyvin. Olen ollut terveenä ja treenit ovat sujuneet hyvin. Koulu on tuonut vähän haasteita löytää aamutreeneille tilaa, mutta järjestelemällä on tuokin asia saatu hoidettua hyvin. Hallikauden pelit ovat olleet talven huippukohtia!Millaisilla henkilökohtaisilla tavoitteilla lähdet kauteen?

2. Haluan saavuttaa paikan pelaavassa kokoonpanossa Kirittärissä. Haluan, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta meidän yhteisen tavoitteen saavuttamisessa, eli mestaruuden uusimisessa. Mikä olisi unelmaroolisi ensi kauden joukkueessa?

3. Ulkopelissä pelipaikan löytyminen linjasta, vaihtotilanteet haluaisin ehdottomasti pelata takalukijana. Sisäpelissä toivon, että pääsen väläyttelemään vaihtotilannepelaamistani.Missä muualla kuin Superpesiksessä pelaat ensi kaudella?

4. Pelaan B-tyttöjen sarjaa Seinäjoella, koska meillä ei ole tänä vuonna Kirittärissä B-tyttöjoukkuetta ollenkaan. Mitkä ovat vahvuutesi?

5. Monipuolisuus, ulkopeli ja peliäly/pelinluku. Olen myös tunnollinen ja sitkeä harjoittelija. Uskoisin, että olen ikäisekseni todella kypsä pelaaja. Rakastan pelaamista, on hieno tunne aina kun saa numerot hihaan ja pilli soi.Mitkä ovat isoimmat kehityskohteesi?

6. Fysiikan parantamisessa riittää työsarkaa vielä vuosiksi. Olen kasvanut vasta vähän myöhäisemmällä iällä ja sitä myötä myös antanut tasoitusta monelle esim. voimatasoissa. Miten koulun ja pesäpallon yhdistäminen onnistuu?

7. Ihan hyvin se on onnistunut, mutta olen kyllä joutunut tekemään asian eteen aika paljon työtä. Opiskelen lähihoitajaksi ja olen joutunut raivaamaan lukujärjestykseen tilaa esim. aamutreeneille. Onhan se huomattavasti vaikeampaa kuin esim. sellaisissa kouluissa, joissa aamutreenit kuuluvat lukujärjestykseen. Tähän asti olen pysynyt opiskeluissa ihan aikataulussa, mutta olen antanut itselleni luvan myös siihen, että voin tarvittaessa pidentää opiskeluaikaani. Treeneistä en tingi J

8. Nopeat:

Lempiruoka: Makaroonimössö

Lempijuoma: Vichy tai Cocis

Elokuva: todella harvoin katson elokuvia, siinä joutuu istumaan ihan liian kauan paikoillaan J

Tv-Sarja: en seuraa kovin aktiivisesti mitään, mutta Salkkareita ja Temppareita tulee säännöllisen epäsäännöllisesti katsottua.

Esikuvasi: Teemu Selänne

Hienoin tyyppi, jonka olet pesiksen parissa tavannut: vaikea nimetä yhtä. Olen saanut paljon hyviä ystäviä ympäri Suomea ja kyllä täältä Jyväskylästäkin löytyy monta hienoa tyyppiä.

Pienpesisturnaukset Keskimaan alueella

Kesällä 2019 pelataan Keskimaan alueella paitsi aluesarjoja, myös Pienpesisturnauksia. Ilmoittautua voi täällä.

Pienpesistä pelataan sekä GF- että ED-sarjoissa. Turnauspäivät ovat:

La 25.5., Ti 18.6., Ti 9.7., La 10.8., La 24.8.

55 euron sarjamaksulla voi valita, mihin turnauksiin osallistua. Pelaajalta vaaditaan joko kilpa- tai tulokaslisenssi. Turnauksissa pelataan 6 vs. 6 -pelejä pienpesissäännöillä. Aikataulu laaditaan joukkuemäärän mukaan. Joukkue pelaa vähintään 2 peliä/pelipäivä.

Järjestävä seura vastaa:

 • kenttävaraukset, kenttien piirtämiset, tuomarit ja pelipallot
 • pelipäivän otteluaikataulun laadinta ja tiedotus (7 päivää ennen)

Liitto vastaa:

 • sarjaohjelman teosta
 • auttaa kaikessa mahdollisessa erityisesti uusia seuroja

Lisätietoja: Perttu Hautala, perttu.hautala@pesis.fi, 040-5624846