60-vuotias Fera esittelee toimintaansa 11 ottelussa ”Kaikki pelaa” -viikonloppuna

Fera Raumalta juhlistaa 60-vuotistaivaltaan järjestämällä viikonlopun aikana otteluita nuorimmista junioreista naisten Superpesikseen asti. Lähes kaikki seuran joukkueet pelaavat yhden ottelun viikonlopun aikana Otanlahdessa tai lähikentillä viikonloppuna.

Perjantai käynnistää Feran juhlaviikonlopun naisten Superpesiksen ottelulla hallitsevaa Suomen Mestaria MansePP:tä vastaan. Superpesisottelua lukuun ottamatta kaikkiin viikonlopun otteluihin on vapaa pääsy eli nyt kannattaa mennä paikan päälle katsomaan tasokasta nais- ja tyttöpesäpalloa Raumalle.

Perjantai 13.7.
18.00 Fera vs. Manse PP, Tampere, naisten Superpesis

Lauantai 14.7.
10.00 Fera G vs. Laitilan Jyske
12.00 Fera F2 vs. Manse PP, Tampere
13.00 Fera vs. Loimaan Palloilijat naisten maakuntasarja
14.00 Fera F1 vs. Manse PP, Tampere
16.00 Fera E1 vs. Fera E2
17.00 Fera vs. Kinnarin Pesis 2006, Järvenpää naisten suomensarja

Sunnuntai 15.7.
12.00 Fera B2 vs. Kuusankosken Puhti
14.00 Fera D2 vs. Seinäjoen Maila-Jussit
15.00 Fera vs. Ylivieskan Kuula naisten Ykköspesis
18.00 Fera D1 vs. Pesäkarhut, Pori

Lisää aiheesta:
https://www.fera.fi/
http://www.pesis.fi/?x21605=38105146

Tenavaleiri on päässyt hyvin käyntiin

Kesän ensimmäinen valtakunnallinen leiri eli E-ikäisten Tenavaleiri käynnistyi sunnuntaina Kouvolassa 107 joukkueen voimin.  Läntiseltä alueelta mukana on paljon joukkueita, Pohjanmaalta 20 ja Satakunnasta 12, joten olemme hyvin edustettuna. Leiri loppuu perjantaina, jolloin sitten lopulliset sijoitukset ovat tiedossa.

Kuvassa Mailajuniorien ja Virkiän tytöt keskinäisen ottelun jälkeen sulassa sovussa.

Ottelutuloksia voi seurata täältä.

Tenavaleirin jälkeen siirrytään Kouvolasta Tampereelle, jossa vuorossa on D-ikäisten Suurleiri. Sieltä sitten Haapajärvelle pesisperheen pienimpien Naperoleirille, jonka jälkeen on vielä vuorossa Seinäjoen Nuorisoleiri, jossa C-ikäiset mittelevät SM-mitaleista.

Käynnissä on taas kerran pesiksen Superleirikesä. Luvassa on paljon pelejä, lisää taitoja, uusia ystäviä ympäri Suomen ja monia hienoja muistoja. Tule ihmeessä sinäkin katsomaan pelejä ja fiilistelemään tunnelmaa paikanpäälle.

 

Etenee-leiri on pelattu tältä kesältä

Porissa olleella Etenee-leirillä pelattiin viime viikonlopun aikana 344 ottelua. Joukkueita leirillä oli 111, joka tarkoittaa liki 1600 leiriläistä ja 60 tuomaria sekä isoa määrää talkooväkeä. Kannustusjoukkoja kentillä oli varmasti vähintään yhtä paljon kuin itse leiriläisiä.

Leiri sujui hienosti ja aurinko helli leiriläisiä joka päivä, joten puitteet leirillä olivat kunnossa. Etenee-leiristä löytyy lisää asiaa leirin omilta nettisivuilta etenee.fi ja leirin somekanavista. Kaikki ottelutulokset pöytäkirjoineen löytyvät pesistulospalvelusta.

Ensi vuonna Etenee-leiri pelataan kahdessa osassa F-G -ikäiset Lapualla ja D-E Koskenkorvalla.

Valtakunnallisen Lady-Pesis-turnauksen 20-vuotisjuhlaturnaus pelataan 1.-2.9.2018 Turussa

Tänä vuonna on syytä juhlaan. Valtakunnallisen Lady-Pesis-turnauksen 20-vuotisjuhlaturnaus pelataan 1.-2.9.2018 Turussa!

Pelipaikkana toimii totuttuun tapaan Kupittaan alue Turussa. Turnauksen tarkoituksena on tuoda Lady-Pesis-harrastajat ympäri Suomea yhteen pelaamaan kansallispeliämme iloisella ja rennolla meiningillä.

Kuka tahansa voi kerätä joukkueen ja ilmoittautua mukaan. Turnaukseen on enää viikko aikaa ilmoittautua halvemmalla hinnalla. 11.6. jälkeen ilmoittautuneet joukkueet lisäävät joukkuemaksuunsa 20€/joukkue.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://www.varsinais-suomenpesis.fi/harrastepesis/vkladypesis/

Tervetuloa vanhat ja uudet joukkueet!

Ähtäri palaamassa vahvasti pesäpallokartalle

10 vuoden hiljaiselon jälkeen Ähtäri on käynnistänyt pesäpallotoiminnan junioreille. Aikaisemmin Ähtäri menestyi hyvin tyttöpesiksessä, mutta toiminnan loputtua on vierähtänyt 10 vuotta ilman, että seura olisi pesäpallopelejä järjestänyt. Ähtäri on tekemässä paluuta pesäpallotoimintaan Ähtärin Urheilijoiden nimellä.

Seura käynnisti G-tyttöjen harjoitukset viime kesänä. Aktiiviset toimijat saivat tyttöjen harjoitukset hyvin käyntiin ja innokkaita tyttöjä oli hyvin mukana. Talven aikana Ähtärin Urheilijat anoi Pesäpalloliiton jäsenyyttä ja teki päätöksen osallistua Läntisen alueen sarjatoimintaan.

G-tyttöjen kausi käynnistyy ensi viikolla. Kesän aikana joukkue pelaa 10 sarjapeliä ja osallistuu myös kesäkuussa Porissa järjestettävälle Etenee-leirille.

Toukokuun lopulla seura käynnisti pojille tarkoitetun pesiskoulun. Ensimmäisellä kahdella kerralla poikia on ollut paikalla jo joukkueellisen verran. Tämän kesän ajan pojat harjoittelevat innokkaasti pesäpallotaitoja. Seuraavalle kaudelle on tavoitteena saada myös pojat mukaan sarjatoimintaan.

Ähtäri on tekemässä hienoa paluuta takaisin junioripesikseen!

Koulupesiksen alakoulujen lopputurnaus on pelattu Porissa

Kangasmetsän koulu, Kankaanpäästä

Tänään pelattiin lisää koulupesistä Satakunnassa, kun alakoulut kohtasivat kuuden luokan kesken Porin Urheilukeskuksessa.

Sijoitukset:

  1. Kangasmetsän koulu, Kankaanpää
  2. Uudenkoiviston koulu, Pori
  3. Pomarkun kirkonkylän koulu
  4. Toukolan koulu Sastamala
  5. – 6. Friitalan koulu Ulvila ja Sammun koulu Huittinen

Lisää kuvia Facebookissa.

Pesiskoulut ovat käynnistyneet

Tällä viikolla pyörähti jo monella paikkakunnalla pesiskoulu käyntiin ja kesäkuun alussa starttaa sitten vielä uusia ryhmiä. Pesiskoulut ovat olleet hyvässä nosteessa tänä kesänä. Niitä järjestetään useita eri paikkakunnilla ja paljon on lapsia ilmoittautunut mukaan.

Maanantaina aloitettiin pesiskerhotoiminta pitkästä aikaa Huittisissa kahden ryhmän voimin. Molemmissa ryhmissä on noin 25 innokasta lasta. Toiminta käynnistyi huittislaisen salibandyseuran SBS Rupun alaisuudessa ja suunnitelmissa on jatkaa sekä kehittää toimintaa tulevaisuudessa.

Hyvää pesiskesää kaikille pesiskoululaisille!

Satakunnan aluemestaruuksista pelattiin lauantaina

Raumalla pelattiin viime lauantaina todella upeassa auringonpaisteessa Satakunnan aluemestaruuksista.

Pelaamisen aloittivat naiset ottelulla Fera – Pesäkarhut. Peli oli hyvin tasaista ja päättyi Feran voittoon 1-0 (3-2 ja 0-0).

Miesten ottelussa Kankaanpään Maila voitti Ulvilan Pesä-Veikot 2-0 (3-1 ja 2-0) varmalla ulkopelillään.

 

Mailajuniorit on julkaissut valmennusoppaan

Mailajuniorien projekti ”Vipinää Räpylään” on vuosien 2016-2018 välillä liikuttanut noin tuhatta osallistujaa ja työllistänyt yli kymmenen paikallista nuorta.

Vipinää räpylään -projektin suunnittelukokouksissa nousi esiin halu koota omista kokemuksista, alan kirjallisuudesta ja aiemmin tehdyistä materiaaleista kokonaisuus, joka voisi toimia valmennustoiminnan kehittäjänä laajemminkin. Näin syntyi Vipinää Räpylään-valmennusopas, joka on kaikkien hyödynnettävissä ja löytyy Mailajuniorien nettisivuilta.

Kannattaa käydä tutustumassa tähän oppaaseen täältä.