Jännitys tiivistyy torstain Urheilugaalan alla: Onko Pesäkarhut vuoden urheiluseura?

Kuva:
Urheilugaala / Petteri Peltonen

Pesäpalloväellä riittää erityistä jännitettävää, kun suomalaisen urheilun parhaita palkitaan Urheilugaalassa Helsingissä torstaina. Pesäkarhut Porista on noussut jo podiumille ja tavoittelee vuoden urheiluseuran arvostettua Uno-pokaalia sekä Alkon lahjoittamaa 10 000 euron stipendiä. Pesäkarhujen ohella kolmen kärjessä ovat Helsingin Uimarit ja Oulun Kärpät 46. – ”Parempaa Seppälää” on hankittu ja kieltämättä pientä jännitystä on ilmassa. Onneksi töitä riittää niin paljon, ettei liikaa ole ehtinyt ajatella torstaita, Pesäkarhujen toiminnanjohtaja Satu Kojola sanoo.

Lue lisää Jännitys tiivistyy torstain Urheilugaalan alla: Onko Pesäkarhut vuoden urheiluseura?

Lipunmyynti on käynnissä superpesiskauden avaukseen Fuengirolassa 27.-28.4.2019!

Superpesiskausi käynnistyy tänäkin vuonna Suomen rajojen ulkopuolella. Naisten avausottelussa ovat vastakkain Fera Raumalta ja Manse PP Tampereelta Espanjan Fuengirolassa lauantaina 27.4. Miesten huippuottelu nähdään samalla kentällä vuorokautta myöhemmin, kun vahvistunut Seinäjoen JymyJussit kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Joensuun Mailan.

Lue lisää Lipunmyynti on käynnissä superpesiskauden avaukseen Fuengirolassa 27.-28.4.2019!

Läntinen alue järjestää tammikuussa seuraillat

Porissa ja Seinäjoella järjestetään tammikuussa seuraillat, joissa aiheena on uusien pelaajien hankkiminen. Illan aikana käydään läpi seuran nykytilannetta, tehdään suunnitelmaa harrastajamäärän lisäämiseksi ja kirjataan toimenpiteitä ja aikatauluja tavoitteisiin pääsemiseksi.

Satakunnan seurojen seurailta on Porissa 21.1. ja Pohjanmaan seurailta Seinäjoella 29.1. Seurailtaan toivotaan osallistuvan 2-3 henkilöä / seura. Tilaisuus on seuralle maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.   

Porin seurailtaan ilmoittautumiset Maijalle viimeistään 16.1. ja
Seinäjoen seurailtaan ilmoittautumiset Juhalle viimeistään 24.1. Maijan ja Juhan yhteystiedot löydät täältä.

Seuraillat on tarkoitettu alueen seuroille, jotka eivät pelaa Superpesiksessä. Pesäpalloliitolla on Superpesisseuroille käytössä seuraohjelma, jossa käydään läpi samoja asioita.  

Tärkeitä päivämääriä kevääseen

Aluesarjailmoittautuminen käynnistyy pe 1.2.2019 klo 8.00 pesistulospalvelu.fi:ssä. Tässä on tärkeää huomioida, että eri-ikäisten ilmoittautuminen päättyy eri päivinä, vaikka pesistulospalvelussa lukee ainoastaan ihan viimeinen päivämäärä, joka on vain pienimpien juniorien ilmoittautumisen päättymispäivä. Pesistulospalvelu.fi -sivuille kun ei valitettavasti pysty kuin yhden päättymispäivämäärän laittamaan.

Lue lisää Tärkeitä päivämääriä kevääseen

Pesiksen lisenssimäärä on huippulukemissa

Pesäpallon suosio vastaa jo 1990-luvun huippuvuosia, jos mittarina käytetään pelaajalisenssien määriä. Yli 17 000 pelaaja- ja tuomarilisenssin määrään on ylletty aiemmin vain kaudella 1994.

Nyt lisenssien kokonaismäärä on 17210, kun vuoden 1994 kokonaismäärä nousi 17 022:een. Erityisesti kasvussa ovat pesispassien ja harrastetoiminnan luvut. Osallistuminen urheiluseuratoimintaan on haluttu tehdä pesäpallossa innostavaksi, jotta mahdollisimman moni löytäisi tiensä liikuntaharrastuksen piiriin. 

– Yhteiskunnassa meidän kaikkien yhteinen huoli on saada jokainen liikkumaan vähintään oman terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Nämä luvut kertovat ilahduttavasti siitä, että yhä useampi on löytänyt paikkansa pesäpallon parista, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi toteaa.

Pesäpalloyhteisö etenee yhteisellä matkallaan kohti 100-vuotisjuhlavuotta 2022 ja lajille rakennetun tulevaisuudenkuvan tavoitteita.

– Paljon on työtä tehtävänä, mutta hyvässä vauhdissa edetään. Pesäpalloliitto on panostanut vahvasti seuratoiminnan tukemiseen erityisesti palkkaamalla palvelukseensa seurakehittäjiä ja myöntämällä suoraa tukea seuroille junioripäälliköiden palkkaamiseksi. Nämä panostukset näkyvät nyt ja antavat mahdollisuuksia kehittää toimintaa edelleen, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari iloitsee.

Pesäpalloliitto myösi junioripäällikkötukea neljälle Läntisen alueen seuralle

Pesäpalloliitto myönsi kolmantena vuonna peräkkäin tukea jäsenseuroilleen junioripäällikön palkkaamiseksi. Tukisumma on yhteensä yli 170 000 euroa. Tukea myönnettiin ennätyksellisesti 17 seuralle, minkä lisäksi pääkaupunkiseudun tukimallia jatketaan Espoon Pesiksen ja helsinkiläisen Roihun kanssa. Kaikkiaan hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 32.

Läntisellä alueella tukea saivat Lapuan Virkiä, Mailajuniorit Kankaanpää, Pesäkarhut Pori ja Seinäjoen Maila-Jussit.

Lisää aiheesta http://www.pesis.fi/?x21605=40304749