Aluesarja

Yleistä aluesarjasta

 • Sarjat pelataan 1.5-16.9.2018 välisenä aikana.
 • Ottelut pelataan pääosin turnauksina (2-3 ottelua / joukkue / turnaus), mutta osa pelataan myös yksittäisinä peleinä.
 • Sarjatoimintaan liittyen kaikki olennaiset asiat sekä aluesarjojen kilpailumääräykset löytyvät  aluesarjatiedotteesta.
 • Sarjailmoittautuminen tulee tehdä pesistulospalvelussa.
 • Ilmoittautuminen on tehtävä C-ikäisten osalta 15.2.2018 mennessä, D- ja E-ikäisten osalta 28.2.2018 mennessä ja F- tai G-ikäisten  31.3.2018 mennessä.

Sarjamaksuihin sisältyvät palvelut:

 1. Sarjaohjelmat
 2. Sarjataulukoiden ylläpito PPL:n nettisivuilla tulospalveluohjelman avulla
 3. Palkinnot:  E-C-ikäisten sarjojen kolme parhaalle joukkueelle aluesarjamitalit (17 kpl/joukkue)
  G- ja F-ikäisten sarjojen kaikille joukkueille muistopalkinnot (15 kpl/joukkue), jotka pelaavat kaikki ottelut 3.9.2017 mennessä. F-ikäisten pienpelisarjassa muistopalkinnot (10 kpl/joukkue) kaikille joukkueille
 4. Muut sarjatoimintaan liittyvät toimistopalvelut.

Sarjat ja sarjamaksut:
C-, D- ja E-ikäisten sarjoissa on erikseen kilpa- ja pelisarjat, mikäli molempiin sarjoihin ilmoittautuu riittävästi joukkueita.

sarja pelaajien syntymävuodet      sarjamaksu
C-pojat ja C-tytöt (16-v) 2002 ja myöh. synt. 110 €
D-pojat ja D-tytöt (14-v) 2004 ja myöh. synt. 110 €
E-pojat ja E-tytöt (12-v) 2006 ja myöh. synt. 110 €
F-pojat ja F-tytöt (10-v) 2008 ja myöh. synt. 110 €
G-pojat ja G-tytöt (8-v) 2010 ja myöh. synt. 110 €

Sarjamaksut laskutetaan joukkueilta toukokuussa.

Muut sarjatoimintaan liittyvät maksut:

 • Pelaajalisenssit määräytyvät iän mukaan ja ne löydät tästä. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassaoleva pelaajalisenssi.
 • Protestimaksu 50 €/ottelu, ja se maksetaan mikäli seura tekee ottelusta protestin.
 • Luovutussakkomaksu on C- ja D-ikäisten sarjoissa 30.4 asti 150 €/joukkue ja 1.5 jälkeen 400 €/joukkue. E- ja F-ikäisten sarjoissa luovutussakko on 30.4 asti 100 €/joukkue ja 1.5 jälkeen 250 €/joukkue. Maksu peritään, mikäli joukkue luopuu sarjasta tai joukkue suljetaan sarjasta. Luopumissakkomaksun lisäksi peritään aina myös sarjamaksu, jos luovutus tapahtuu sarjailmoittautumisen päättymisen jälkeen.
 • Seurasiirtomaksu on 30 €/pelaaja D-ikäisen ja sitä nuorempien osalta. C-ikäisten seurasiirto maksut on porrastettu ajankohdan mukaan ja ne ovat 60-100€/pelaaja.

Pelaajien seurasiirrot

Kaikista pelaajista on tehtävä kirjallinen seurasiirto heidän siirtyessä pelaamaan eri seurassa kuin mitä he edustivat edellisellä kaudella.
Seurasiirtoja Itä-Suomen aluesarjojen osalta voi tehdä C-, D-, E-, F ja G-ikäisten pelaajien osalta 1.6. saakka seurasiirtojen verkkopalvelussa. Seurasiirrot tulee aina tehdä ja maksaa ennen ko. pelaajan ensimmäistä sarjapeliä.

Kaikki seurasiirtoihin liittyvä ohjeistus ja seurasiirtojen verkkopalvelu löytyvät täältä.

Yli-ikäisyyslupa hakemukset

Itä-Suomen aluesarjan yli-ikäisyys-, poikkeus- ja kaksoisedustuslupaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua tai viimeistään 1.6 mennessä. Käsittely tapahtuu kerran kuussa, aina jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla. Eli jos hakemus jätetään 31.3 mennessä, niin päätös tulee huhtikuun alkupuolella, jne.
Yli-ikäisyyslupa haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakemuksessa tulee ilmetä sarja, henkilö/-löt, perusteet luvan hakemiselle sekä joukkueen yhdyshenkilön tiedot.
Lupakäsittelyn jälkeen päätöksestä ilmoitetaan joukkueen yhdyshenkilölle sähköpostitse.

Poikkeuslupa

Jos pelaajalla ei ole omassa seurassa oman ikäluokkansa joukkuetta, on hänellä mahdollisuus pelata toisessa seurassa oman ikäluokkansa otteluja Itä-Suomen aluesarjassa. Pelaajalla säilyy oikeus pelata omassa seurassaan vanhempien ikäluokassa ja tytöillä omassa seurassa pelata oman ikäluokkansa poikien joukkueessa.

Alueen kilpailutiimillä on mahdollisuus päättää myös muista peluuttamiseen liittyvistä poikkeusluvista.

Kaikki poikkeuslupa anomukset tulee tehdä materiaalisalkusta löytyvällä  poikkeusluaphakemuslomakkeella.